суботу, 3 грудня 2016 р.

Цікаві факти про Сонце для дітей початкової школи.

Сонячні цікавинки для дітей початкових класів

З давніх часів Сонце - один з головних Богів, якому люди поклонялися, оспівували гімни, славили. Багато народів називали себе - діти Сонця! Ми радіємо, коли бачимо, що день буде сонячним і засмучуємося, коли піднебіння затягнуте хмарами. Згідно з дослідженнями, похмура погода протягом трьох днів знижує активність мозку, а протягом тижня - загальну активність нервової системи. Кількість хворих депресією в похмуру погоду збільшується в чотири рази.
А що Ти знаєш про Сонечко? Якого воно кольору? Яку користь приносить рослинам і тваринам? Як далеко воно від нас?
Давай спробуємо разом відгадати сонячні таємниці.
Запитай своїх друзів, якого кольору Сонце. Відповіді будуть приблизно такими: жовтого, оранжевого. Насправді ж воно біле!
От дивишся на Сонечко — і, здається, що немає нічого яскравішого у цілому Всесвіті. І помиляємось ми! Приблизно15% зірок у галактиці яскравіші, аніж наше Сонце.
Більшість із нас говорять, що Сонце не рухомо стоїть на місці, а планети обертаються навколо нього. Це правда, але не зовсім. Сонце обертається навколо центра галактики. Повний оберт воно робить кожні 225-250 мільйонів років.
Цікавий факт, поясненя якому вчені шукають і досі: зовнішній шар Сонця має температуру 1 млн градусів за шкалою Кельвіна, а сама поверхня — лише 6 тисяч градусів.
Сонце, а точніше його ультрафіолетове проміння — антисептик. Воно вбиває мікроорганізми, які викликають різноманітні інфекції.
Скільки годин має доба? Правильно 24. А чому?.. Треба подякувати древнім єгиптянам. Вони вірили у бога сонця Ра і були переконані, що 12 годин він проводив у підземному царстві, а інші 12 — у небесному.
Мабуть, таке явище, як затемнення сонця, Тобі відоме. А чи знаєш Ти, що протягом року їх може бути щонайменше два. Вони ледь помітні, але 1 раз у 200-300 років ми можемо спостерігати повне затемнення Сонця.
Солнце

Немає коментарів:

Дописати коментар